ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τρόφιμο που κάνει θαύματα και το συστήνουν οι γιατροί

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 27, 2024

Το τρόφιμο που κάνει θαύματα και το συστήνουν οι γιατροί
pexels

Αν και φέτος μας έκανε να καρδιοχτυπήσουμε, θεωρείται το χρυσάφι της Μεσογείου. Βάση της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας καθώς έχει πολλαπλά ωφέλη.

Οι αρχαίοι Έλληνες το αποκαλούσαν το ελιξήριο της ζωής. Οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν ότι είναι πηγή νεότητος.

Το ελαιόλαδο εδώ και χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιστημόνων που το θεωρούν βασικό πυλώνα της διατροφής μας αν θέλουμε ένα δυνατό και υγιή οργανισμό.

Με μιση κουταλιά ελαιολάδου την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων.

Ενώ η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό, δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ελαιόλαδο σε καθημερινή βάση, έχουν δυνατότερα οστά, καλύτερη όψη δέρματος, μικρότερες πιθανότητες για προβλήματα άνοιας, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου κατά 25%.

«Το ελαιόλαδο θεωρείται το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η σύνδεσή του με τη χαμηλότερη θνησιμότητα είναι επαρκώς τεκμηριωμένη στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Αλλά αυτή είναι η πρώτη μακροχρόνια μελέτη που δείχνει ένα τέτοιο όφελος για την υγεία στις ΗΠΑ», ανέφερε σχετικά ο δρ Frank Hu, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb