Νέα

Οι πιο μυστηριώδεις αεροπορικές τραγωδίες όλων των εποχών


Δημοσίευση ΜΑΡ 26, 2015

Οι πιο μυστηριώδεις αεροπορικές τραγωδίες όλων των εποχών

Εξαφανίσεις αεροπλάνων, πιλότοι με κρίση πανικού, απώλεια προσανατολισμού: διαβάστε για μερικές από τις πιο γνωστές αεροπορικές ιστορίες.

Η εξαφάνιση της Amelia Earhart

Η  Amelia Earhart εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο της, ένα Lockheed Electra, στις 2 Ιουλίου του 1937, ενώ επιχειρούσε μαζί με τον Fred Noonan να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Earhart εξαφανίστηκε. Η επικρατέστερη θεωρία είναι πως έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη το αεροπλάνο της. ¶λλοι αναφέρουν πως ήταν κατάσκοπος των Αμερικανών και συνελήφθη απο τους Ιάπωνες, ενώ άλλοι λένε πως απλώς άλλαξε το όνομά της.

Η εξαφάνιση του Glenn Miller πάνω από την Μάγχη

Ο διάσημος μουσικός Glenn Miller έδωσε συναυλίες στην Αγγλία για τις συμμαχικές δυνάμεις με την μπάντα του αμερικανικού στρατού το 1944. Απογειώθηκαν με το αεροπλάνο από το Milton Ernest και εξαφανίστηκαν πάνω από τη Μάγχη, καθώς πήγαιναν στο Παρίσι. Κάποιοι λένε ότι δέχθηκε φιλικά πυρά, άλλοι λένε πως ο Miller έφτασε στο Παρίσι και πέθανε εκεί.

Η πτήση και το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το 1945 εξαφανίστηκαν 5 αεροπλάνα και η εξαφάνιση αυτή δημιούργησε το μύθο του τριγώνου των Βερμούδων. Οι πιλότοι 5 αεροπλάνων έκαναν λόγο για απώλεια προσανατολισμού. Και ένα αεροπλάνο που εστάλη για έρευνα εξαφανίστηκε κι αυτό...

To Star Tiger και μία ακόμα εξαφάνιση στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Star Tiger εξαφανίστηκε εν πτήσει από τις Αζόρες προς τις Βερμούδες το 1948. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και πετούσε χαμηλά λόγω ανέμων. Ακριβώς μπροστά του ήταν ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο έλεγε το καιρό. Το Star Tiger βγήκε εκτός πορείας και προσπάθησε να φτάσει στις Βερμούδες με πολύ λίγα καύσιμα να έχουν απομείνει. Το αεροπλάνο που πετούσε μπροστά του για να ελέγχει τον καιρό έφτασε με ασφάλεια, όμως το Star Tiger εξαφανίστηκε για πάντα.

H εξαφάνιση του Star Dust και ο μυστηριώδης κώδικας Μορς

Τo Star Dust, ιδιοκτησίας της British South American Airways (BSAA), απογειθώθηκε για τις ¶νδεις  στις 2 Αυγούστου 1947. Κάποια στιγμή το κέντρο έλαβε ένα μήνυμα σε κώδικα Mors, το οποίο έλεγε «STENDEC».  Το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ. Διάφορες θεωρίες επικράτησαν για εξωγήινους και άλλα συνομωτικά σενάρια ακούστηκαν, αλλά τελικά το αεροσκάφος βρέθηκε 50 χρόνια μετά από ορειβάτες που βρήκαν συντρίμμια και ρούχα.

H πτήση με τον αριθμό 191

Η πτήση 191 της American Αirlines το 1979 κατέληξε σε πολύνεκρο δυστύχημα. Αμέσως μετά την απογείωση του αεροπλάνου, αυτό συνετρίβη και πέθαναν 258 επιβάτες και τα 13 μέλη του πληρώματος. Η πτήση επίσης με αριθμό 191 του αεροπλάνου X–15 συνετρίβη το 1975. Επίσης, ακολούθησε η πτήση 191 της JetBlue Airways, της οποίας ο πιλότος έπαθε κρίση πανικού το 2012 και ανέλαβαν το αεροπλάνο οι επιβάτες.

Η εξαφάνιση του Star Ariel

Το Star Ariel εξαφανίστηκε κατα την διάρκεια μιας πτήσης από τις Βερμούδες προς την Τζαμάικα στις 17 Ιανουαρίου 1949. Τα προβλήματα στον ασύρματο ήταν αποτέλεσμα να μη φτάσει ποτέ στον προορισμό του.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb