Νέα

Ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης»... αλλάζουν!


Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2014

Ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης»... αλλάζουν!

Όπως φαίνεται, το υπουργείο Υποδομών εξετάζει την εγκατάσταση μονάδας αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των δρόμων, αλλά και την επέκταση του συστήματος LED, για εξοικονόμηση χρημάτων.

Η μονάδα αντίστροφης μέτρησης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή οπτικού σήματος, που συνδέεται με τον σηματοδότη των πεζών και αναγράφει αριθμητικά πόσα δευτερόλεπτα απομένουν μέχρι την επόμενη χρωματική αλλαγή του φαναριού.

Φυσικά, για να προχωρήσει στην πραγμάτωσή του αυτό το σχέδιο, θα αξιολογηθούν πολλοί παράγοντες, όπως το περιβάλλον, η οδική ασφάλεια, η οικονομία, ο προσδιορισμός της ένδειξης, ενώ θα πρέπει να καθοριστεί και το πού θα τοποθετούνται αυτοί οι σηματοδότες, ώστε να είναι ορατοί από πεζούς και οδηγούς, αλλά και θα πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο, ώστε να μην προκαλείται σύγχυση στους οδηγούς από την αντίστροφη μέτρηση.

Επιπλέον, ανατέθηκε το έργο «Μελέτη φωτοτεχνικών απαιτήσεων για τους φωτεινούς σηματοδότες ανά την ελληνική επικράτεια» στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο θα ερευνήσει τις απαιτήσεις των φωτεινών σηματοδοτών τύπου LED.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb