Παράξενα

Μπογιά... εκδικείται όσους ουρούν δημοσίως


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 31, 2015

Μπογιά... εκδικείται όσους ουρούν δημοσίως

Το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών υιοθετεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στο Αμβούργο, κατά όσων δεν κρατιούνται και ουρούν δημοσίως. Μια ειδική μπογιά, με την ονομασία Ultra-Ever Dry, κάνει τον πίδακα των ούρων να αναπηδά και να καταβρέχει όσους μετατρέπουν τους δρόμους της πόλης σε δημόσια ουρητήρια. Η μπογιά βασίζεται στη νανοτεχνολογία και χρησιμοποιείται επίσης στα πλοία.

Η ειδική μπογιά έχει καλύψει τους τοίχους εννέα περιοχών στο Σαν Φρανσίσκο και οι υπεύθυνοι του δήμου ελπίζουν ότι το νέο μέτρο θα αποτρέψει την κακή συνήθεια. Το πρότζεκτ εφαρμόστηκε με επιτυχία στη συνοικία Sankt Pauli του Αμβούργου.

«Η μπογιά αυτή τους στέλνει απευθείας το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτό να ουρούν σ' αυτόν τον τοίχο», λέει η Julia Staron, η επικεφαλής της ομάδας των κατοίκων που έβαψε τους τοίχους του Sankt Pauli με την εν λόγω μπογιά. «Η μπογιά προστατεύει τα κτήρια και τους κατοίκους και, κυρίως, στέλνει ένα μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή», πρόσθετει.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, εμφανίζεται η ίδια η κ. Staron να τοποθετεί πινακίδες, στα γερμανικά και στα αγγλικά, που γράφουν: «Μην ουρείτε εδώ! Θα σας κατουρήσουμε κι εμείς!». Το μοναδικό μειονέκτημα της ιδέας αυτής είναι ότι η ειδική υδροφοβική μπογιά είναι πανάκριβη. Στοιχίζει 500 ευρώ για να καλυφθεί επιφάνεια έξι τετραγωνικών μέτρων.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb