Ψυχαγωγία

Ηλίας Παλιουδάκης: Εμείς κυρίες και κύριοι


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 27, 2016

Ηλίας Παλιουδάκης: Εμείς κυρίες και κύριοι

Ο Ηλίας Παλιουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Με πατέρα γνώστη της Βυζαντινής μουσικής και επηρεασμένος από τα ακούσματα της Κρητικής λύρας από τα οκτώ του κιόλας χρόνια, με την παρότρυνση της μητέρας του, μαθητεύει στο Ωδείο φωνητικής του Ρεθύμνου δίπλα στον αείμνηστο Κώστα Μουντάκη.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια του βιολάτορα Μανώλη Τζινευράκη για την μετέπειτα πορεία του Ηλία Παλιουδάκη στον χώρο της μουσικής.

Με μια ιδιαίτερη ευχέρια στο δοξάρι αλλά και τα δάχτυλα ο Ηλίας Παλιουδάκης αποτελεί πρότυπο για πολλούς καλλιτέχνες που εφαρμόζουν παράξενες τεχνικές στο παίξιμό τους.

Είναι βαθύτατα επηρεασμένος από τον δάσκαλό του τον Κώστα Μουντάκη αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι θαυμάζει εξίσου τον Λεωνίδα Κλάδο και τον Ζαχαρία Μελεσσανάκη δύο καλλιτέχνες από τους οποίους έχει αρκετά στοιχεία στο παίξιμό του.

Και ενώ όλοι έβλεπαν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο παραδοσιακό καλλιτέχνη και λυράρη αυτός στρέφει την καριέρα του στην άλλη του μεγάλη αγάπη, το λαϊκό τραγούδι.

Εμφανίζεται στις μεγαλύτερες πίστες της Κρήτης και στα 24 του χρόνια κάνει το επόμενο βήμα ανηφορίζοντας στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Τόλη Βοσκόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη κ.α.

Σήμερα ο Ηλίας Παλιουδάκης ζει στην Αθήνα με την οικογένειά του και από ότι έχει ανακοινώσει σύντομα θα τον ξανα δούμε κρατώντας την λύρα στα χέρια του να μας λέει "Όσα τραγούδια έγραψα για σένανε μιλούνε..." τόσο ζωντανά όσο και δισκογραφικά.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb