Ψυχαγωγία

Σταύρος Ξαρχάκος


Δημοσίευση ΑΥΓ 26, 2014

Σταύρος Ξαρχάκος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή περίοδο 2014 στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας μία συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς». Τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και μελωδίες που μας συντρόφευσαν!
Συνταξιδιώτες του σε αυτή την περιοδεία θα είναι η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδηςκαθώς και μια 11μελής ορχήστρακαταξιωμένων μουσικών – σολίστ, την οποία θα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Πρεμιέρα – έναρξη της περιοδείας στο Θέατρο Βράχων – Μ. Μερκούρηστο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων 2014» τη  Δευτέρα 16  Ιουνίου στις 21.00.
 
Ηρώ Σαΐα
   
Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα», του Σταμάτη Κραουνάκη. Συνεργάστηκε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Αφροδίτη Μάνου, τον Γιάννη Σπανό, τον Ορφέα Περίδη, κ. α.
Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους.
Με τον Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε στις παραστάσεις: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (2011, Gazarte), «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ)«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…» (2013, Πρέσπες –Ηρώδειο) «νυν και αει… Τσιτσάνης» (2014, Ιερά Οδός).
 

Ζαχαρίας Καρούνης

 
Ο Ζαχαρίας Καρούνης ξεκίνησε την πορεία του στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέχρι σήμερα έχει βρεθεί δίπλα στη Δόμνα Σαμίου, στο Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Μαριώ κ. α.
Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους.
Με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συνεργαστεί ξανά στην παράσταση «Αμάν –  Αμήν» (2012, Ακροπόλ) και στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» (2012 – 13, ΚΘΒΕ/Ακροπόλ), όπου επελέγη, από τον συνθέτη, να ενσαρκώσει το ρόλο του τραγουδιστή, που πρώτος ενσάρκωσε ο Νίκος Ξυλούρης.
 
Την 11μελή ορχήστρα  απαρτίζουν οι σολίστες μουσικοί:
 
Νεοφυτίδης  Νεοκλής (πιάνο - φωνή)
Καλαντζής  Δημήτρης (πιάνο)
Σαμπαζιώτης  Νίκος (κιθάρα)
Σιάμπος  Δημήτρης (κιθάρα κλασική – ηλεκτρική)
Σιδερίδης  Διαμαντής (μπαγλαμάς μπουζούκι – τζουράς)
Ζάκκας  Ηρακλής (μαντολίνο – μπουζούκι – τόμπρα)
Δρογκάρης  Βασίλης (ακορντεόν)
Τσεμπερούλης  Φίλιππας (κλαρίνο – σαξόφωνο – φλάουτο)
Μέρμηγκας  Χάρης (κοντραμπάσο)
Κακουλίδου  Σοφία (μαρίμπα – νταούλι – μπεντίρ – ζίλια – κουρτίνες)
Χατζής  Γιάννης (ντραμς)
 
βίντεο από τις πρόβες:
https://www.youtube.com/watch?v=0tQZ8D3ky-c 
https://www.youtube.com/watch?v=TEVNLtQlv2Q

 

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb